Wat is een natura uitvaartverzekering?

De natura uitvaartverzekering bestaat uit een vast pakket. De verzekeraar neemt dan alle zorg uit handen. Hij schakelt de begrafenisondernemer in en regelt alle zaken rond de begrafenis of crematie. Deze verzekering keert dus geen geld uit. Wil u liever een een geldbedrag ontvangen bekijk dan de uitvaartverzekering in geld.

In het pakket aan diensten is niet alles opgenomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een grafsteen of een urn. Voor deze zaken is het verstandig naast je basispakket een aanvullend geld bedrag te verzekeren. Het is aan te raden om altijd een geld bedrag erbij te verzekeren voor eventuele onvoorziene kosten.

Hoe wil je het?

Jij hebt van tevoren bepaald hoe je je uitvaart geregeld wilt. Denk aan:

• de beslissing voor een begrafenis of crematie;

• hoeveel volgauto’s nodig zijn;

• hoeveel kaarten worden verstuurd;

• hoe de plechtigheid en de bijeenkomst daarna eruit zien

Wat kost het?

Jouw wensen bepalen de kosten van de uitvaart en de premie die je betaalt.
Natura-uitvaartverzekeraars hebben daarvoor lijsten samengesteld die je kunt invullen. Dat kan op papier, maar ook op internet na het sluiten van de uitvaartverzekering.

Hebben de nabestaanden later geen extra wensen? Dan wordt alles volgens afspraak voor ze verzorgd. Ook zijn dan alle kosten door de verzekering gedekt.

De kosten van een gemiddelde uitvaart liggen momenteel tussen de € 7.000,- en de 10.000,-. Een crematie kost tussen de € 6.000,- en € 9.000,- Deze bedragen zullen in de toekomst zoals verwacht hoger worden.

Wat zijn eventuele andere mogelijkheden dan een Natura uitvaartverzekering?

Er zijn verschillende manieren om je uitvaart of crematie te verzekeren.
Wil je graag dat je nabestaanden de volledige vrijheid hebben en geen aangesloten uitvaartverzorger wensen zoals dit veelal is bij een natura uitvaartverzekering. Of wil je een uitvaart in het buitenland? Dan is de uitvaartverzekering in geld een beter manier om dit te verzekeren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Verzeker je tegen de kosten van een uitvaart.